Actieve blessure preventie

Blessures kun je beter voorkomen dan genezen. Het herstel kan van enkele dagen tot zelfs enkele maanden op zich laten wachten. Met de actieve blessure preventie van FIFT’O2 wordt de kans op een blessure minimaal.

Ontstaan van blessures

Spierkramp, stijve spieren en spierpijn zijn tekenen van overbelasting. Spieren en andere weefsels zoals pezen kunnen op verschillende wijze overbelast raken. De meest voorkomende oorzaken zijn:

  • Acuut: verrekkingen, scheuren en kneuzingen
  • Chronische kleine beschadigingen
  • Gebrek aan zuurstof

Een goede warming up en cooling down zijn bekende tips voor het voorkomen van blessures. Een sportmassage kan ook bijdragen aan het voorkomen van blessures en overbelasting. De massage bevordert de doorbloeding en stimuleer je het herstellingsproces. Belangrijk is wel om de oorzaak van de overbelasting te achterhalen om dit in de toekomst te kunnen voorkomen.

Actieve blessure preventie van FIFT’O2

Onze aanpak bestaat uit het maken van een trainingsschema, het geven van voedingsadviezen en massages. Daarnaast geven wij je persoonlijke tips en adviezen, ieder mens is immers uniek.

Wil je meer weten over de actieve blessure preventie of je direct aanmelden? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag verder.